Nieuws en publicaties


Publicaties Limat Legal:


Het gevaar van de meerderheid

Het gevaar van de meerderheid .pdf

Lees dit artikel

Democratische vaccinatie in Europese dimensie

NL Democratische vaccinatie in Europese dimensie, MBJ Limat.pdf

Lees dit artikel

Helpt strenger straffen bij het voorkomen van terrorisme en wanneer kan een verdachte worden opgepakt?

Kan strenger straffen helpen bij het voorkomen van terrorisme? Strafrechtdeskundige Ferry de Jong wijst op de beperkingen van het strafrecht: het is erg lastig om iemands 'intentie' te vervolgen. Lees nu snel verder!

Lees dit artikel

Romano van der Dussen, de ‘Nederlandse Steven Avery’, na 13 jaar eindelijk vrij.

Romano van der Dussen, die gerust de Nederlandse versie van Steven Avery (Making a Murderer) kan worden genoemd, heeft eindelijk vrijspraak gekregen voor een deel van zijn celstraf. 

Van der Dussen werd tot ruim vijftien jaar cel veroordeeld, omdat hij in de Zuid-Spaanse badplaats Fuengirola een vrouw verkracht zou hebben en twee vrouwen zou hebben beroofd en aangerand in het uitgaansleven. Hij heeft altijd ontkend schuldig te zijn. De veroordeling kwam tot stand op basis van zeer magere bewijsvoering. Lees nu snel verder!

Lees dit artikel

Het verschil tussen 'ontslag van rechtsvervolging' en 'vrijspraak' uitgelegd.

Wellicht bent u enkel bekend met de term 'vrijspraak' als het over een veroordeling van een rechter gaat die niet bestraffend is. Een erg interessante uitspraak van een rechter kan namelijk ook 'ontslag van rechtsvervolging' zijn. 'Albert Heringa is in hoger beroep ontslagen van alle rechtsvervolging ten aanzien van de hulp bij zelfdoding die hij in 2008 gaf aan zijn moeder.'  Lees nu snel verder!

Lees dit artikel

Is levenslang in Nederland echt levenslang?

Het is een veel gehoord verwijt aan de Nederlandse rechtsstaat: hier in Nederland straffen we veel te licht. Een moord wordt slechts bestraft met een paar jaar gevangenisstraf en als iemand ‘levenslang’ krijgt, dan is dat slechts 20 jaar! Of niet? Hoe zit dat precies met levenslang? Lees nu snel verder!

Lees dit artikel

Kijk op de facebook-pagina voor interessante artikelen, nieuws en feitjes over juridisch actuele kwesties.